פתרון 360° לסטארטאפים וחברות

כשהמשקיעים מעדיפים להשקיע בסייבר, העולם יחכה

 

כשהמשקיעים מעדיפים להשקיע בסייבר, העולם יחכה

על רקע גלי החום האחרונים באירופה, שהפכו את משבר האקלים למוחשי, עידו סבג, מייסד חברת ייעוץ לסטארטאפים, תוהה מדוע ההשקעות בסטארטאפים בתחום הגרין-טק לא גדלות באופן משמעותי, ומציין את הסטארטאפים הירוקים שהולכים בעיניו להצליח בגדול

שבועות האחרונים אי אפשר להתעלם מגלי החום באירופה. כבישים מותכים באנגליה, גשמים בגרמניה ועוד שלל תופעות שאי אפשר שלא להסביר אותם בשינויי האקלים שאנו חווים בתקופה זו. על פניו, נראה כי דווקא השקעה בסטארטאפים ירוקים, כאלה שיסייעו לכולנו לעבור לטכנולוגיה ירוקה או לפחות לצמצם את הנזק שאנו עושים נשמעת מבטיחה, אך זה ממש לא המצב. הוא רחוק מכך.

 

והנה, רק לאחרונה החליטה ממשלת ישראל, לאחר עבודה של קרוב לשנה של שורת משרדי ממשלה, לגבש תוכנית לעידוד טכנולוגיות אקלים. התוכנית תוקצבה בקרוב ל-3 מיליארד שקל, שיגיעו ברובם הגדול מהתקציבים הקיימים של משרדי הממשלה המעורבים ומעלות תוספתית בגובה של כמה מאות מיליוני שקלים.

לעומת זאת, דו"ח של קרן ויולה בדק את חלוקת תחומי השקעת הון הסיכון בחציון הראשון של 2022. מידע כזה מראה לנו מה המשקיעים מחפשים ואיפה הם שמים את הכסף. מהדו"ח עולה כי ענף הסייבר היווה 24% מהשקעות הון הסיכון והמשיך להיות תחום ההשקעה המוביל, אף שגם הוא נפגע מהירידה האבסולוטית בהשקעות. באופן יחסי, אחוז ההשקעות בסייבר רק עלה. 18% מההשקעות בשנת 2020 היו בסייבר, 20% בשנת 2021, וכאמור 24% ב-2022. עם זאת, תחום הפינטק, שהיה יעד ההשקעות השני בחציון הראשון 2021, ירד למקום השלישי עם 10% מההשקעות בינואר-יוני השנה. את המקום השני תפס תחום ה-IT/DevOps עם כ-13% מההשקעות והוא גם היחיד שגדל אבסולוטית בהיקף הגיוסים. תחום הריטייל שהיווה 9% מההשקעות ב-2021 – נעלם מחמשת המקומות המובילים, כמו גם הביוטק והמכשור הרפואי שהיוו 8% ו-9% בהתאמה. תחום הבריאות נשאר עם אותו היקף השקעות של 7% רק שב-2021 זה היה מקום חמישי ואילו ב-2022 זה העלה אותו למקום הרביעי. איפה ההשקעות בגרינטק? למשקיעים לא חם?

 

ומה קורה בעולם? חברת המחקרים CB המבצעת מחקרים בנושאי סטארטאפים, גיוסים ועוד צופה ירידה של כ-20% בסך ההשקעות בהון סיכון מהרבעון הראשון לרבעון השני בכלל הסקטורים, ובכלל זה האנרגיה הירוקה. לדבריהם, ירידת הגיוסים פוגעת בעיקר ביזמים שמנסים להביא בשורה בתחומי האקלים. לטענתם, לחברות ירוקות קשה יותר ויותר לגייס כסף לפרויקטים חדשניים בקנה מידה גדול, בעיקר בגלל שרוב המשקיעים עדיין מקשרים בין סטארטאפים "בעלי השפעה", כלומר כאלו שנדרשת השקעה להתרוממותם, לבין סיכון גבוה. לכן, הם ממליצים לסטארטאפים ירוקים לחדד את האסטרטגיות שלהם לגיוס כספי הון סיכון, בין אם יפנו לקרנות ייעודיות או מול חברות הון סיכון. המממנים של סטארטאפים ופרויקטים כאלו נוטים לתמוך בחברות שהוכיחו את יכולתן לבצע קנה מידה ריאלי שיעלה בקנה אחד עם ההשקעה.

יש לא מעט סטארטאפים ירוקים מרחבי העולם שהם מעניינים מאוד, ולדעתי יעשו פריצה משמעותית בהקדם. הם עובדים טוב, מתנהלים נכון וזוכים לאמון וגיבוי המשקיעים.

כך, בין היתר ניתן לציין את Biome Makers שעוסק בשיקום בריאות הקרקע. הסטארטאפ, שהוקם ב-2015 על ידי אלברטו אסדו ואדריאן פררו בעמק הסיליקון, עוסק בשיפור בריאות הקרקע בעולם על מנת שחקלאים יוכלו לשפר את שיטות הגידול והשימוש בקרקע בכל העולם. הסטארטאפ מיישם טכנולוגיית בינה מלאכותית הנתמכת במומחיות של היזמים באגרונומיה כדי ליצור "עוזר וירטואלי", המסוגל לעזור לחקלאים להגדיל את התשואות מהקרקע ואיכות היבול.

 

סטארטאפ מעניין נוסף הוא Aurora Solar. ככל שהביקוש למקורות אנרגיה חלופיים עולה, כך עולה קרנן של חברות האנרגיה הסולארית. הסטארטאפ מספק לחברות אנרגיה סולארית תוכנה לתכנון ומכירת מערכות פנלים סולאריים ללקוחות מרחוק. Aurora Solar גייסה 50 מיליון דולר בסבב הגיוס B שלה, אלא שממשלת ארה"ב מתכננת להשקיע קרוב ל-2 טריליון דולר בתעשייה, דבר שוודאי יעזור להם ולתחום להתרחב.

 

סטארטאפ מעניין נוסף הוא Aurora Solar. ככל שהביקוש למקורות אנרגיה חלופיים עולה, כך עולה קרנן של חברות האנרגיה הסולארית. הסטארטאפ מספק לחברות אנרגיה סולארית תוכנה לתכנון ומכירת מערכות פנלים סולאריים ללקוחות מרחוק. Aurora Solar גייסה 50 מיליון דולר בסבב הגיוס B שלה, אלא שממשלת ארה"ב מתכננת להשקיע קרוב ל-2 טריליון דולר בתעשייה, דבר שוודאי יעזור להם ולתחום להתרחב.

סטארטאפ בקונספט אחר, חינוכי יותר יוצא מגרמניה – Viva Maris GmbH. זהו סטארטאפ המחויב להגן על האוקיינוסים ​​באמצעות התזונה שלנו, חינוך והעלאת המודעות להשפעה האנושית על האוקיינוס. לשם כך, הוא יוצר מוצרי מזון תוך שימוש במרכיב שנמצא באוקיינוס – אצות. מעבר למוצרי האצות הטעימים שלהם, הסטארטאפ גם נותן עדיפות להגנה על המגוון הביולוגי של האוקיינוס, הבטחת תעסוקה לדייגים לשעבר וסיוע בשימור אצות ימיות טבעיות.

 

 

לסיכום, ניתן להבין שלא הכול שחור. כנראה שהעתיד יהיה ירוק יותר. בשנת 2021 הושקו 64 קרנות אקלים חדשות עם סך של 38 מיליארד דולר להשקעה. שני שלישים מהקרנות החדשות הן בסדר גודל של 5 עד 50 מיליון דולר. 30 מתוך 37 המיליארדים החדשים נמצאים ב-15 מגה קרנות.
בנוסף, יותר מ-600 השקעות בודדות בהיקף כולל של כ-40 מיליארד דולר התרחשו בסטארטאפים בעלי השפעה ירוקה בשנת 2021, כך לפי הניוזלטר Climate Tech VC.

זה אולי נשמע הרבה, אבל זו טיפה בים – סטארטאפים בארה"ב גייסו 329.9 מיליארד דולר בהשקעות הון סיכון בשנת 2021, כמעט כפול מהשיא השנתי הקודם של 166.6 מיליארד דולר שנקבע בשנת 2020. כמות העסקאות הכוללת של הון סיכון גם גדלה באופן משמעותי ל-17,054 עסקאות ב-2021, לעומת 12,173 ב-2020.

עידו סבג, WeCcelerate (צילום: יונתן בורא)
עידו סבג, WeCcelerate | צילום: יונתן בורא

למשקיעים יש כוח רב – הם נוהרים לתחום מסוים בו ומזרימים אליו הון. גם אם כיום הסכומים נמוכים יותר מבעבר, עדיין יש ענפים שבהם קל יותר לגייס מאשר לאחרים. תחום האנרגיה הירוקה לא שם. ההשקעות הולכות לכיוונים אחרים, כאלה שיניבו רווחים למשקיעים. זה לגיטימי, אך גם סימן אזהרה לסטארטאפים שרוצים להתפתח בתחום – עליהם להיות כאלה שיחוללו מהפכה אך גם יציעו, בסופו של דבר, מוצר או שירות שניתן להבין אותו ולמכור אותו. העולם זקוק כעת לסטארטאפים חדשים שיציעו פתרונות משמעותיים לשינוי המצב ולמשקיעים בעלי חזון שיבינו שהשקעתם טובה לכולנו, לא רק לשורת הרווח. האתגר של כולם יהיה להצליח.

 

הכותב הוא אחד ממייסדי חברת הייעוץ לסטארטאפים Weccelerate.

הצעירים הישראלים שמשקיעים בביטקוין

הצעירים הישראלים שמשקיעים בביטקוין – כבר בגיל 18

התחום החם של עולם הטכנולוגיה אולי סופג הפסדים בימים אלו, אבל ממשיך לרתק את העולם. צעירים ישראלים רבים, לעיתים רק בני 18, משקיעים את מעט הכספים שהצליחו לצבור בעבודות מזדמנות או ממתנות מבני משפחה בטכנולוגיית הבלוקצ'יין, ולא מתרגשים מהירידות בשוק: "קריפטו זה משהו שיכול להתפתח ולצבור ערך, כמו מניות או אומנות"

מלבד אח שלך, מה הסביבה שלך אומרת על ההשקעות בקריפטו?

"הסביבה שלי חושבת שלהשקיע זה טוב, אבל כמו כל השקעה אחרת, צריך להיות מודעים לסיכונים שבדבר, למרות שמדובר בתחום מעניין עם הרבה פוטנציאל. אני לא מודאג מהירידה הנוכחית בשוק כי היו עוד הרבה ירידות קודם לכן, והיו גם הרבה עליות. קריפטו זה משהו שיכול להתפתח ולצבור ערך, כמו מניות או אומנות. כמו כן, יש לי עוד הרבה מה ללמוד".

"אנחנו רואים תופעה הולכת וגוברת של צעירים, גם בגילאי העשרה, שמחזיקים מטבעות קריפטו. הסיבה העיקרית לכך היא הרשתות החברתיות ושלל משחקי האונליין שדורשים מטבעות כאלה ואחרים על מנת להתקדם במשחק", מסביר אברהם הינוך, מנהל חטיבת ה-NFT בחברת הייעוץ WeCcelerate שמהווה מומחה לתחום. "יש כאן גם אידיאולוגיה. דור ה-Z מאוד מאמין בעקרונות הביזור ובשליטה שלו על עצמו, על התכנים שלו ועל פעולותיו. יש כאן אמירה חזקה כנגד גופי הענק השונים. אני מאמין שזה יגדל כשעוד ועוד צעירים ייכנסו לעולם הזה, ובמקביל סף הכניסה יהיה נמוך עוד יותר. כרגע, מותג שלא חושב איך הוא משתלב בעולמות הללו, פשוט יפספס בעוד כמה שנים את הדור הזה".

מינוי בוויסלרייט

מצמרת הנדל"ן בארה"ב לניהול בישראל: מינוי חדש לחברת הייעוץ

וויסלרייט, חברה ישראלית לייעוץ וליווי סטארטאפים, מינתה את יצחק קנזי מונה למנהל אסטרטגיה. ניהל כ-6 שנים פרויקטי נדל"ן עבור חברות גדולות בקולורדו ובלוס אנג'לס
יצחק קנזי מונה למנהל אסטרטגיה בחברת הייעוץ וליווי הסטארטאפים וויסלרייט (WeCcelerate).
קנזי חזר לישראל לאחר שניהל במשך 6 שנים פרויקטים בתחום הנדל"ן עבור חברות מהגדולות בעולם ובארה"ב. קנזי פעל בשווקים בקולורדו ובלוס אנג'לס. במסגרת עבודתו הוביל קנזי את כל ניהול הפרויקטים משלב הבנייה ועד השיווק ללקוחות. בנוסף, לקנזי ידע בתחום האתיקה בטכנולוגיה אותו הוא מעביר ליזמים.
במסגרת תפקידו בוויסלרייט ינהל קנזי את כל מערך האסטרטגיה ליזמים בוויסלרייט. בין היתר יהיה אחראי קנזי על בניית אסטרטגיית חדירה לשווקים בינלאומיים, בארה"ב בפרט, ליווי בפיתוח אפליקציות ומוצרים בהתאם לשווקים אלו ועוד.

מיזמים והשקעות – CALCALIST

The tech fields that are immune even from a global crisis

 

"At the end of the day we should remember that for investors the best time to invest is now. Entrepreneurs are begging for money, multipliers have gone down and it's time to go in and invest," writes Alon Pinhas

 

So many articles, all over the world, have been written about the situation of the high-tech sector. It is more difficult these days to raise money, we are seeing more and more layoffs in various companies and the general atmosphere is not good. And yet, history teaches us that there are areas where investments don't stop, even if they are lower.

 

Now, a new report by the Viola Group examined the divisions of venture capital investment areas in Israel in the first half of 2022. The data from the research teach us what investors are looking for and where they are investing. The report shows that the cyber industry accounted for 24% of venture capital investments and continued to be the leading investment area even though it was also hit by the absolute decline in investments. Relatively speaking, the percentage of investments in cyber has only increased. 18% of investments in 2020 were in cyber, 20% in 2021 and as mentioned, 24% in 2022.

 

Alon Pinhas.
(Yonatan Bore)
The fintech sector, which was the second investment target in the first half of 2021, dropped to third place with 10% of investments in January-June this year. The second place was taken by the IT / DevOps field with about 13% of the investments and it is also the only one that has grown absolutely in the volume of investments. The retail sector, which accounted for 9% of investments in 2021, has disappeared from the top five places, as well as biotech and medical equipment, which accounted for 8% and 9%, respectively. The health sector remains with the same volume of investment of 7% only in 2021 it was fifth place, while in 2022 it moved up to fourth place.
The million-dollar question is of course – what will happen in the second half and, in general, in the future? To this, surely in the world's current economic situation, no one has an answer. What can mark the way is the third quarter of the year. Will we see investments in that quarter or rather layoffs? The answer to that question will chart the way. The investment world has experienced many crises and always managed to recover.
At the end of the day we should remember that for investors the best time to invest is now. Entrepreneurs are begging for money, multipliers have gone down and it's time to go in and invest. Investors are more cautious, more rigorous but will not give up investing in companies and areas they believe will grow. According to Start-Up Nation Central, which manages the Finder information platform about the capital raising of Israeli high-tech companies, we saw a jump in investments of 2.5 times between 2020 and 2021. They also
see a decline – in the first half of 2022 – with funding falling to $10 billion compared to $12 billion last year.
When we try to weigh all that information, we realize that anyone looking to invest can be relaxed. There are strong areas that may be experiencing a decline, temporarily, in terms of investment volume but not being hit dramatically. The cyber field, as of today and probably also in the future, is still the most important field in Israel in terms of investments. Fintech is declining and it can be assumed that it has been hit by the huge crisis that is taking place in crypto and the insecurity from the recent period in the world of Web3.
Investors want to get back to basics rather than rush right now towards futuristic adventures.
Startups that work for our quality of life such as biotech, medical equipment and, indirectly, retail, are also declining dramatically. Investors, apparently, have no patience for these areas that require development time and approvals until they are ready to hit the market and, therefore, more time until the investors get the ROI. That's why we see these severe declines and the fact that they are disappearing from the prominent areas of investment.
It is fortunate that the field of health is still perceived as important in their eyes, even though the percentage of investment in it is very low.
In conclusion, investments, in many cases, are based on market conditions and during this period the world is not calm. When the world is not calm – investors prefer to go for things that are safe and "must-have". The next quarter will be a global test for the market and only then we will know in which direction we are going. I believe that a year from now we will see different investment data and a different percentage of investments. For startups that work today in areas that do not appear on the investments list, I suggest thinking about how to become more efficient and better in order to optimize their situation and succeed during this period.
Alon Pinhas is the CEO of consulting company WeCcelerate

 

 

 

 

 

 

 

מינוי בוויסלרייט

חברת הייעוץ והליווי העסקי עם מינוי חדש

וויסלרייט הודיע על מינוי חדש בהנהלת החברה- איציק ליפסקר, האחרון מגיע לאחר ניסיון עשיר בתחום ומקווה להצעיד את החברה לכיוונים חדשים
חברת וויסלרייט העוסקת בליווי ומתן ייעוץ עסקי לחברות סטארט אפ והכריזה על מינויו של איציק ליפסקר למנהל החטיבה העסקית, פיתוח עסקי וחיבורים אסטרטגיים בחברה. ליפסקר האו בעל רקע במשפטים ובמנהל עסקים. בעברו אף כיהן כמנכ"ל חברת "כיתעים ניהול נדל"ן ישראל" חברת השקעות נדל"ן מסחרי בהיקף של מיליארד שקלים. כמו כן איציק עוסק רבות בהשקעות נדל"ן בינ"ל ובייחוד על הקו ישראל – קפריסין.
במסגרת תפקידו ינהל ליפסקר את מערך הפיתוח העסקי של החברה, ניהול הקשרים עם המשקיעים בארץ ובחו"ל ופיתוח החברה לעבר כיווני פעילות עסקית חדשים. החברה כאמור הקומה בשנת – 2017 ליוותה מספר חברות וסטארט אפים רבים בדרך להצלחה. ביניהם: מיקרוסופט, קופת חולים לאומית, AWS הרצוג פוקס נאמן ועוד.

צור קשר

    מה הכי חסר לכם כדי להעיף את הסטארטאפ שלכם?
    תכנית עסקיתהכנה למשקיעמחקר התכנותפיתוח תוכנהעיצוב ואפיון UX/UI

    בלחיצה על הכפתור, אני מסכים אוטומטית לעיבוד נתונים אישיים

    דילוג לתוכן